Wybierając się na wakacje do Juraty, niezależnie od pory roku, warto zatrzymać się w Kuźnicy aby skosztować dań serwowanych przez mieszczącą się tu restaurację Morski Zając.
Restauracja czynna jest przez cały rok. Klimatyczne wnętrze, zawsze pełny bar i co najważniejsze – potrawy pierwszej świeżości, z pewnością zaspokoją najbardziej wybredne podniebienia. Każdy znajdzie tu coś dla siebie. Nie brakuje też kulinarnych atrakcji dla najmłodszych.
Bo najważniejszy jest smak
Morski Zając to połączenie trzech kultur kulinarnych. Kuchnia śródziemnomorska w łagodny sposób łączy się z polską tradycją, a to wszystko okraszone jest kaszubskimi smakami.
Restauracja serwuje potrawy proste i bardzo wysublimowane, dlatego każdy znajdzie w menu coś odpowiedniego dla siebie, od sztuki mięsa, przez owoce morza, aż po dania wegetariańskie.
W zgodzie z naturą
W trosce o ekologię, restauracja serwuje ryby morskie z certyfikatami MSC, Global Gap, Frend of the Sea. Nie znajdziemy tu jednak zagrożonych gatunków bałtyckich ani tych, znajdujących się na czarnych listach.
Restauracji przyświeca zasada less waste. Oznacza to, że kucharze wykorzystują do maksimum używane produkty, tak aby generować jak najmniejszą ilość odpadów. Woda serwowana jest wyłącznie w szklanych butelkach, naczynia jednorazowe wykonane są z materiałów biodegradowalnych i obowiązuje tu zasada zero plastiku.
Czynne przez cały rok i z widokiem na Małe Morze
Morski Zając to jedna z niewielu restauracji na Półwyspie Helskim, która obsługuje gości nie tylko w sezonie wakacyjnym. Również poza sezonem zostaniemy tu obsłużeni z pełnym profesjonalizmem.
Rozkoszując się wielobarwną kuchnią w przytulnych wnętrzach restauracji, można podziwiać malownicze widoki. Morski Zając zlokalizowany jest bowiem w pierwszej linii zabudowy nad Zatoką Pucką.